Artikler læst
3.645.620 gange
12/06-2017


Studie: Cannabis er effektivt til behandling af Tourettes syndrom

Et nyt studie viser at cannabis kan bruges til at behandle Tourettes syndrom samt de symptomer, som er forbundet med sygdommen.

Af de 19 personer, der var involveret i undersøgelsen udtalte 18, at deres livskvalitet var "meget forbedret." Mængden af tics hos deltagerne, faldt i gennemsnit med 60%. 

Tourette's Syndrom er karakteriseret ved multiple bevægelser – kaldet tics – der gentages i hurtig rækkefølge, samt ufrivillige lyde og andre handlinger. Bevægelserne kan omfatte hurtig blinken med øjnene, trækken på skuldrene, kast med hovedet, grimasser eller andre gentagne bevægelser af kroppen eller lemmerne. Lyde kan omfatte gentagen snøften, rømmen, hosten, grynten, gøen eller skrigen. Nogle med lidelsen oplever ekkolali (gentagen af det, andre siger), palilali (gentagen af det, man selv siger), stammen eller coprolali (ufrivillig ytren af upassende eller uartige ord). Mange oplever også sensoriske tics med stikkende eller en indre kløende fornemmelse i kroppen umiddelbart før tics-udbrud. Det kan også føles som irritation i halsen og giver trang til rømmen.